tisdag 16 juni 2009

Sillarna och strömmingarnas tid!


Så närmar sig midsommartiden då sill och strömmar skall finnas på allehanda bord i hela Sverige. Så även hos oss skall sillen avnjutas med nykokt färskpotatis, hårt bröd, smör och ost och en immig kall snaps och öl eller vatten till.
Så här efter jobbet så gick jag och handlade de ingredienser jag behöver för att lägga in några sillar. Inte kan det vara särskilt lönsamt då notan slutade på 396 kronor och den färdigköpta sillen och matjesillen gick på tillsammans 60 kronor. Men det är ju både kul och spännande att lägga in sin egen sill, och kan ses som ett nöje och notan kan placeras på nöjeskontot.
En varm sill ska det också finnas på midsommarbordet och i år ska det bli Norrlandsraff som består av sill, lök,rivna morötter. rivna äpplen, tomatpure svartpeppar, ströbröd och smör i 200 graders ugn i 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar