fredag 8 januari 2010

Kvällsstyrning norrut!


Efter samtal med grannen som varit in i stugan stod det klart att viss del av strömmen var borta. Det blev ett snabbt beslut och kl 18:30 styrde vi Volvon norrut de 37 milen vi har till stugan. Fint väglag och talboken Gåtornas palats av Dan Brown gjode resan intressant och ganska snabb.
23:15 kom vi fram och då mätte utetempen -33 grader och innetempen var +1,5 grader. Eld i vedspisen och fotogenkaminen gjorde att innetempen steg så sakta. Helst skulle jag vilja ha min sängplats framför vedspisen. Maken upptäckte att felet låg mellan stolpen ute och centralen inne då det saknades en fas. Han gjorde en omkoppling så den ström som fanns gick till värmepumpen. Stugan har golvärme överallt, men i ett av smårummen finns ett vanligt el-element.
Kl 01:00 kröp vi ner tillsammans (trångt)i en enkelsäng i det lilla rummet. Innetempen var då + 2.2 och 3 timmar senare ringde mobilens väckning. En knepig frukost bestående av mackor och julmust innan vi satte oss i Volvon för att åka de 37 milen hem. Innetempen var +7 när vi åkte och jag ber en bön att det ska bli varmare både inne och ute. Nu är jag hemma efter att ha lämnat maken på sitt jobb.
Bloggmadamen själv ska krypa till sängs några timmar innan det blir dags att åka in till stan och hämta en trött make.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar