lördag 27 augusti 2011

Självömkan!

Jo så känns det efter att ha målat hela boden invändigt och sedan kluvit 5 säckar ved. Kroppen värker, jag får inte igång TV:n och det går inte att väva när inslagsgarnet är slut. Inget trevligt sällskap, så det får bli bandvävning i min ensamhet tills sängen lockar. I morgon fortsätter vedhanteringen och eventuell gräsklippning om vår herre låter solen lysa över oss.

3 kommentarer:

  1. Har du fått tag i någon instruktion till Henning, jag förstår inte riktigt hur jag ska trä mönstertrådarna.

    SvaraRadera
  2. Tjena, jag har ingen men vet att textilmuseet i Sollefteå har både beskrivning och mönster. Jag har inte använt min än men planerar att väva band till filten i kaningarn. Jag tycker inte att det ser svårt ut då bottentrådarna träs i vanlig solv och mönstertrådarna i mönstersolvan som jag tänker hänga löst i lod som i en damastvävstol då kan jag ändra mönstertrådarna under vävningens gång. Jag har en vävmagasin där Vinnie från Danmark i en Henning vävstol där det finns mönster och man kan se hur loden hänger utanför vävstolen. Jag ska ta tag i vävningen igen nu när jag blir arbetslös igen.

    SvaraRadera
  3. Jamen tack för tips, jag ska genast kontakta museet. Jag har aldrig sysslat med damast tidigare så jag är verkligen ute på okända vatten.
    Det är tydligen någon som vävt något i min Henning, det sitter en varp i men mönstertrådarna var virrvar och mycket saknades. Tuskaften har jag fått ordning på men mönsterskaften förstår jag mig inte på. Ska jag trä mönstertråd i flera solv eller bara ett? Det är två, tre solv knutna i samma lod. Är det sparsamhet eller ska det vara så?

    SvaraRadera