torsdag 24 november 2016

Göra julmustkola....................

Jag är inte särskilt förtjust i det som är sött, men om vi får tråkigt nån dag så kanske vi gör julmustkola. Här är receptet från Fridas bakblogg.

Jag hade lite havssalt som jag toppade kolarna med. Salt förhöjer och balanserar smakerna så fint. Bakar aldrig utan salt. En liten nypa salt. Alltid. Och väldigt passande så gjorde lite salt verkligen skillnad på smaken av min Julmustkola. Julmustsmaken blev mer tydlig.
Julmustkola, ca. 40 st:1.5 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl vit sirap
0.5 dl ljus sirap - Valfritt. Tillsättes för mer kolasmak1.5 dl julmust
+ havssalt eller flingsalt
-
Rör ihop alla ingredienser utom salt i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp och sänk värmen till medelhög.
Låt koka i ca. 30-40 minuter, tills kolan nått en temperatur om 125°C.
Häll kolan i en bakpapperklädd form, ca. 20×20 cm.
Låt stelna ett par timmar, gärna över natten i rumstemperatur.
Toppa med salt.
Skär i jämnstora bitar och slå in i smörpapper.
Förvara i en tätslutande burk med lock. Går utmärkt att frysa!
Det tar ganska lång tid för kolan att bli tjock under kokning. Ha tålamod! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar